Search Button

ΣΚΕ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού ( Σ.Κ.Ε Αγίου Αθανασίου ) είναι Εθελοντική Οργάνωση στο Δήμο Αγίου Αθανασίου η οποία αναπτύσσει μια σειρά από προγράμματα κοινωνικής στήριξης σε ευάλωτες ομάδες μεταξύ των ανθρώπων του Δήμου. Ανήκει στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού και στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ενώ μέρος των Προγραμμάτων του καλύπτεται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και ένα άλλο σημαντικό μέρος από εθελοντικές εισφορές. Στηρίζεται επίσης με συνέργειες του Δήμου και της σχολικής εφορίας του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Το Συμβούλιο αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων φορέων της περιοχής και προοδεύεται από το Δήμαρχο, ενώ εποπτικό ρόλο στις δραστηριότητες του, ασκούν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, αφού συμμετέχουν και στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του Σ.Κ.Ε.

Κύριοι στόχοι και σκοποί:

1. Η επισήμανση των κοινωνικών αναγκών στην κοινότητα και η προώθηση των απαιτούμενων κοινωνικών υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων σε ομάδες πληθυσμού
2. Η κινητοποίηση των μελών της κοινότητας για συμμετοχή στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας μέσω του εθελοντισμού αλλά και άλλων πρωτοβουλιών
3. Η διαφώτιση και εκπαίδευση του κοινού για τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Το Σ.Κ.Ε Αγίου Αθανασίου λειτουργεί σήμερα τα πιο κάτω Προγράμματα:

1. Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών (Παιδική Λέσχη)
2. Παιδοκομικό Σταθμό
3. Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων  
4. Κοινωνικό Κατάστημα

Η Παιδική Λέσχη λειτούργησε για πρώτη φορά το 1998 και κάθε χρόνο παρέχει υπηρεσίες σε δεκάδες παιδιά σχολικής ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών τα οποία είναι δημότες του Αγίου Αθανασίου και φοιτούν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, στο Β ‘ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου και στο Δημοτικό της Λινόπετρας. Στόχος του Προγράμματος είναι η μέριμνα των παιδιών της εργαζόμενης οικογένειας έτσι ώστε αυτά να μην μένουν μόνα στο σπίτι μετά το σχολείο καθώς επίσης και η κοινωνικοποίηση και η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών μέχρι οι γονείς να τα παραλάβουν.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος είναι:

1. Η παραλαβή παιδιών από τα δημοτικά τους σχολεία όπου φοιτούν και η μεταφορά τους στο χώρο όπου στεγάζεται το πρόγραμμα
2. Η προσφορά μεσημεριανού και απογευματινού γεύματος
3. Βοήθεια στην κατ’ οίκον σχολική εργασία των παιδιών
4. Δημιουργική απασχόληση, φροντίδα και προστασία των παιδιών.

Η Παιδική Λέσχη διαθέτει δικό της μεταφορικό μέσο για τη μεταφορά από τα δημοτικά σχολεία προς το Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου όπου στεγάζεται σήμερα.

Το Κέντρο Προστασίας Ενηλίκων του Σ.Κ.Ε Αγίου Αθανασίου λειτουργεί από το 1997 και έχει καταρτιστεί για την εξυπηρέτηση του θεσμού «Παραμονή στο σπίτι» καλύπτοντας τις ανάγκες των ηλικιωμένων και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που προέρχονταν κυρίως από την απομόνωση, το φόβο και την ανησυχία για την υγεία τους αλλά και την αδράνεια στην οποία τους καταδικάζει ο απεριόριστος χρόνος τους. 

Από το 2010 ο δήμος Λειτουργεί Κοινωνικό Κατάστημα σε συνεργασία με το Σ.Κ.Ε Αγίου Αθανασίου με στόχο την ανακατανομή του πλούτου σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία ως μέτρο στήριξης οικογενειών για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δυστυχώς το Πρόγραμμα αυτό δεν επιχορηγείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά χρηματοδοτείται από πρωτοβουλίες του Προέδρου και μελών προς εθελοντές και περιστασιακά από τον επίτροπο εθελοντισμού ή και άλλους οργανισμούς όπως ΟΠΑΠ, CYTA  κ.α.

Με επιτυχία έχει λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2012 ο Παιδοκομικός Σταθμός και προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας, εκπαίδευσης και απασχόλησης σε 55 παιδιά της επικράτειας του Δήμου Αγίου Αθανασίου, ηλικίας 2 μέχρι 4 ½ ετών. Ο Παιδοκομικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή από η ώρα 7:00π.μ. μέχρι 5:00μ.μ. Ο Παιδοκομικός Σταθμός έχει δώσει διέξοδο και σημαντική προσφορά λόγω της αυξημένης ζήτησης σε θέσεις απασχόλησης νηπίων λόγω του υπερπληθυσμού που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή του δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα προγράμματα του Σ.Κ.Ε Αγίου Αθανασίου παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

25724176 (Παιδοκομικός Σταθμός)

25726400 (Παιδική Λέσχη)

Φαξ: 25725010

Email: skeagathanasiou@hotmail.com; info@skeagathan.org.cy;

Facebook: Σ.Κ.Ε. Αγίου Αθανασίου

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ

Μέσω του Κοινωνικού Καταστήματος δημιουργούμε ένα δίκτυο κοινωνικής προσφοράς και φροντίδας σε δημοτικό επίπεδο και είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

Υπηρεσίες: Το Κοινωνικό Κατάστημα παρέχει είδη τροφίμων, είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακό εξοπλισμό, παιχνίδια σε καλή και χρησιμοποιήσιμη κατάσταση σε οικογένειες του Δήμου Αγίου Αθανασίου. 

Σκοπός του Προγράμματος:
Κύριος σκοπός του είναι η ανακατανομή του πλούτου σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία ως μέτρο στήριξης οικογενειών για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στόχος του Κοινωνικού Καταστήματος αποτελεί η ενίσχυση και παροχή υλικής βοήθειας σε οικογένειες που χρήζουν υποστήριξης

Ομάδες Στόχος:
Άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες που χρειάζονται στήριξη, καθοδήγηση, συμβουλευτική. 

Διεύθυνση:

Παιδοκομικός Σταθμός

Μαχητών Ελδύκ, Άγιος Αθανάσιος (δίπλα από το Δημοτικό Κέντρο Νεολαίας Αγίου Αθανασίου)

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 10:30π.μ -12:30μ.μ
Τηλ.: 25724176

Έντυπα: - ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ - ΕΝΤΥΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταυραετού του Μαχαιρά 42, 4104 Άγιος Αθανάσιος Λεμεσός
25724135
25725010

FOLLOW US